En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler beyninde, sıkı durum koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde alışverişlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha uz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Bir yapıda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve gayrı acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.

Erişim kolaylığı uydurmak ammaçlı kuruluşlmış merdivenlerin dışında birey güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Yaşantı kurtarmak hesabına yangın merdivenleri içinde beniâdem çitndıran tüm strüktürlarda olmalıdır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin esrar ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve tütünın geçişinin önlenmesi derunin kullanılan insanoğluın kişi ve varlık güvenliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz yüce başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu laf konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek yüküm ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara münasip halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak Yangın kapısı istanbul bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Bu nedenle daha yüce bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir fiyata sahiptir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve dayanıklılık karınin tercih edilir.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yeni yapılan konutlarda  bodrum katlar dahil 4 mevkiı geçmeyen konutlar, yegâne evler, ikiz evler ve nöbet evler kadar konutlarda, bir kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine bakılmaksızın alışılagelen merdivenlerle esenlanabilmekte ve ayrıksı herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page